Çiyan

ciyan

Çıyanların baş kısımlarında uzun hassas antenleri bulunmaktadır. Küçük ağızları ve zehir bezelerinin bulunduğu pençe gibi büyükçe organları vardır. Çoğu cins çıyan aslında etobur hayvanlar olup geceleri avlanmaya çıkarlar ve solucan, örümcek ve küçük omurgalılar gibi kurbanlarını pençeleriyle paralize ederler.

Çıyanlar genellikle geceleri aktif olurlar ve sıcak havalarda ortaya çıkarlar. Çıyanlar yaz mevsiminde genellikle yeşilliğin bol olduğu arazilerde görünürler.

Eklembacaklıların, çokbacaklılar (Myriopoda) sınıfının bir türü. Geniş ve yassıca vücutludur. Genel uzunluğu 5-10 cm, genişliği ise, 5-9 milimetre kadardır. Avrupa’daki bireylerin boyu 9 cm’yi aşmaz. Tropik bölgelerde ise 17 cm kadar olanlarına rastlanabilir. Hızlı ve hareketlidir. Taşların altında barınır. Böcek ve örümcek avlar. Çıyangiller ailesinin tipik örneğidir.

Çıyanlar sıcak ve ılıman bölgelerde yaşayan kara hayvanlarıdır. Scolopendridae, Scutigeridae, Lithobidae gibi familyaları mevcuttur. Renkleri genellikle sarı, kahverengi, yeşil vs.’dir. Boyları 2-3 santimetreden 26,5 santimetreye kadar değişen türleri vardır. Hepsi etçil ve gececi hayvanlardır. Gündüzleri taşlar, çürümüş kütükler, yapraklar ve bodrum gibi nemli yerlerde gizlenir, gece avlanmaya çıkarlar. Koklama duyuları çok hassastır. Antenleri dokunma ve hassas koklama tüyleriyle bezenmiştir. Gece avlarını kokularından tesbit ederler. Çok sayıdaki ayaklarıyla hızlı hareket eden tırmanıcı eklem bacaklılardır. Ev çıyanı (Scutigera coleoptrata) 2 cm uzunluk ve 3,5 mm genişlikte olmasına rağmen, çok uzun olan bacakları sayesinde saniyede 50 cm yol alır. Türlerde bacak sayısı 15 çiftten 173 çifte kadar değişir. Bu hayvanlarda her zaman tek sayıda bacak çifti olur. Çoğunda 35 çifttir. Ev çıyanında ve Brezilya çıyanında (Dev çıyan= Scolopendra gigantea) 21, Geophildis’te 173 çift bacak vardır.

Uzman teknisyenlerimiz böcek, haşere, kemirgen ilaçlama hizmetinde pire, fare, hamam böceği, karınca, tahta kurusu, kalorifer böceği, kara fatma, gümüş böceği, kulağakaçan, çıyan, örümcek, sinek, yaban arısı, akrep, tahta kurdu, kuş biti, yılan, lağım sineği, kör sinek, tespih böceği, kene gibi böcek-haşere ve kemirgenleri Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığının onaylı biosidal ilaçlarıyla gerçekleştirmektedir. İlaçlamada kullandığımız solüsyonlar; insan ve çevre sağlığına zararı olmayan, ekolojik dengeyi bozmayan, suda ve toprakta kolayca çözülmektedir



7/24 kesintisiz olarak gerçekleştirdiğimiz böcek, haşere, kemirgen ilaçlamada kalıcı çözümler sunmaktayız. Her koşula ve yönteme göre, uygun formül ve formda (jel, sıvı, sisleme) ilaçlama yapmaktayız.

7 / 24 DESTEK
KALİTELİ HİZMET
UYGUN FİYAT